It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

Când cauți pe Google „Artrita psoriazică remedii naturiste”, apar peste 200.000 de rezultate – un număr foarte mare și, totodată, un număr considerabil de rezultate de analizat înainte de a găsi un răspuns!

Nu susținem că am citit toate informațiile disponibile, dar am găsit câteva recomandări, validate științific legate de exercițiile fizice, alimentație și stilul de viață, care s-ar putea să te ajute să ții sub control durerea articulară asociată cu artrita psoriazică.

Consumă pește:

Este bine-cunoscut faptul că peștele bogat în Omega-3 este o sursă excelentă de substanțe nutritive, în plus are și proprietăți antiinflamatoare care pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare.

Practică YOGA:

Știai că yoga poate contribui la îmbunătățirea cunoașterii corpului, ajutându-ne să recunoaștem din timp apariția unui disconfort sau a unei iritații? Și mai bine, când este practicată în mod regulat, yoga poate ajuta la ameliorarea durerii, îmbunătățirea flexibilității și funcției articulațiilor. De asemenea, poate scădea stresul și încordarea, în vederea unui somn mai bun1. Există multe materiale video așa că documentează-te puțin și dedică 15 minute zilnic pentru a-ți găsi Zen-ul...

Ceaiul de după-amiază?

O ceașcădeceai face parte din rutina zilnică a milioane de oameni din toată lumea. Dar ceaiul verde poate avea câteva beneficii suplimentare, ajutând la ameliorarea durerii articulare. Acest lucru se întâmplă deoarece conține compuși cu proprietăți antiinflamatoare2, împiedicând afectarea cartilajului articular. Așa că, grăbește-te și încălzește apa pentru ceai!

„Ice, ice, baby”:

Este un truc simplu, dar simplul masaj circular cu un cub de gheață pe o zonă dureroasă poate diminua durerea. De obicei, oamenii cred că acest lucru se întâmplă din cauza amorțelii zonei respective, dar, de fapt, semnalele dureroase sunt încetinite, iar producția de mediatori chimici inflamatori este inhibată. Colegiul American de Reumatologie recomandă masajul cu gheață la nivelul articulațiilor inflamate pentru 10 - 15 minute de mai multe ori pe zi3.

Arde câteva calorii:

Este un obiectiv pe termen lung și, din nefericire, nu există soluții rapide pentru a slăbi (crede-ne, am fi vrut să fie!), dar pentru ameliorarea durerii articulare scăderea în greutate poate fi de bază. Motivul este foarte simplu: kilogramele în plus îți solicită inutil articulațiile și oasele. Exercițiile fizice și pierderea în greutate îți pot aduce multe beneficii dacă ai artrită psoriazică.

Tu ai sfaturi și sugestii practice care să ajute la ameliorarea durerii articulare pe care vrei să le împărtășești?

Referințe

1Website: Arthritis Foundation. Yoga benefits for arthritis. ultima accesare în Mai 2021. http://www.arthritis.org/living-with-arthritis/exercise/workouts/yoga/yoga-benefits.php

2Chatterjee, P. et al Evaluation of anti-inflammatory effects of green tea and black tea: A comparative in vitro study. J Adv Pharm Technol Res. 2012 Apr-Jun; 3(2): 136–138 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3401676/

3Clark, B. Rheumatology: 9. Physical and occupational therapy in the management of arthritis. CMAJ. 2000 Oct 17; 163(8): 999–1005 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC80550/